Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Жовтень » 15 » Свято Пресвятої Покрови та українського козацтва
15:01
Свято Пресвятої Покрови та українського козацтва
У глибину століть сягає історія нашого народу, і чим більше минає часу, тим яскравіше ми її уявляємо.
14 жовтня святкується одне з найбільших народних свят – свято Пресвятої Покрови та українського козацтва. Пречиста діва зробила багато добрих справ для людей. За часів Київської Русі вона врятувала Почаївський монастир від нападу турків. І з того часу в багатьох українських селах на її честь будували і освячували храми.
Козацтво України також вважало своєю покровителькою і заступницею Пресвяту Богородицю. Тому на Запоріжжі була збудована церква Святої Покрови. І куди б не заносила доля козаків, завжди з ними був образ Пресвятої Покрови. Ця ікона супроводжувала і оберігала їх у далекій дорозі.
В цей день в нашій школі було проведено свято - змагання, яке додало козачатам, натхнення , сили, спритності . Діти дізналися багато нового про козаків, їхній спосіб життя, звичаї.
В змаганнях приймали участь учні початкових класів: Давидов Максим, Каналош Максим, Россоха Валентин (1 клас), Лисак Артем, Сім’ян Олександр (2 клас), Войничий Володимир, Лисак Андрій (3 клас), Козуб Олександр, Каналош В’ячеслав (4 клас ).
Було проведено вікторину з історії козацтва, спортивні ігри та змагання «Вудочка», «Жабка – скрекотушка», «Стрибки в мішках», «Заборонений рух» та інші.
Під час змагань ми побачили, наскільки спритні та умілі наші козачата, що вони гідні носити звання козака. Але самим вміли і спритним був в цих змаганнях учень 4 класу Каналош В’ячеслав, який став переможцем і був нагороджений грамотою.
Чудового настрою усім додало це свято, козацькому роду нема переводу.
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Категорія: Заходи | Переглядів: 464 | Додав: sw | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: